Preview Mode Links will not work in preview mode

Teknisk sett

Jun 28, 2019

At tiden går fort er en gammel floskel, men 200 podcaster har gått veldig raskt unna. Etter å ha laget et par dusin episoder, tenkte vi at nå var det ikke så mye igjen å dekke. Du verden, så feil vi tok. Nå er problemet å få plass til alle ideene, og vi ser ingen ende på dette.

Jubileumet for episode 200 er...


Jun 27, 2019

Hver dag sitter tusenvis av pendlere og river seg i håret over manglende dekning på togene i Norge. Mange vil bruke tiden til å jobbe, men å jobbe i 2019 inkluderer for mange å være på nett. Så hva skjer da?

Vi har fått besøk av tidligere dekningsdirektør i Telia og nå i sjef for telecom i OneCo Telecom AS,...


Jun 20, 2019

En gigantisk fabrikk - gigafactory - blir det kalt av Elon Musk. Det er intet mindre enn en slik batterifabrikk styreleder i Freyr, Torstein Dale Sjøtveit, vil bygge i Mo i Rana. Ikke bare det - han vil bygge en vindkraftfarm som kan forsyne produksjonen med fornybar energi. En årlig produksjon på 32 GWh vil komme...


Jun 13, 2019

Den gode gamle halvlederdioden har for alvor overtatt rollen som fremtidens lyskilde. Ikke bare har den fullstendig overtatt for glødelampa, den er i ferd med å skyve lysstoffrøret ut av markedet også. Energibruken reduseres betydelig.

Men det er mer enn som så i det nye lyset. Det er også mulig å modellere...


Jun 6, 2019

I 20 år tenkte industrimekaniker og ingeniør Oscar Hovde Berntsen på hvordan man kunne holde orden på buskapen, uten å sette opp og vedlikeholde kostbare gjerder. Etter hvert gikk det opp et lys, og i 2011 startet han selskapet Nofence hvor han er teknisk sjef.

De var først i verden med å sette digitale halsbånd...