Preview Mode Links will not work in preview mode

Teknisk sett

Feb 28, 2019

Telenor har ingen planer om å lene seg bakover og nyte de laurbærene de fikk i fjor høst, da de ble kåret til å ha verdens raskeste mobilnett. Tvert imot. Mobilnettet deres står overfor store endringer.

Det mest nærliggende er at det som for et par tiår siden var hyllet som framtidens telenett, 3G, ikke har så...


Feb 21, 2019

Mange har prøvd, men ingen har løst problemet med Alzheimers sykdom. Kanskje vil det norske selskapet Pharmasum Diagnostics bli de som klarer det.

De har funnet molekylet som de mener bokstavelig talt er nøkkelen til å stoppe sykdommen. Det vil passivisere et enzym som ser ut til å være en viktig årsak til...


Feb 14, 2019

Bare to år etter etableringen har Cognite på Fornebo snart 200 ansatte fra rundt 20 nasjonaliteter. De har også 30 praktikanter fra universiteter som Stanford og MIT. John Markus Lervik har bygget selskaper før, men ikke så raskt som denne gangen. Han vil lage et selskap som kan være ledende i den nye industri 4.0...


Feb 7, 2019

Fra 1. januar 2020 er det slutt på fossil fyringsolje i Norge. Innen da må titusener som varmer seg med parafin og olje ha funnet et alternativ. For mange peker væske-til-vann-varmepumper seg ut som det beste alternativet, og Enova stiller opp med støtteordninger.

Dette er en god investering i både i penger og...