Preview Mode Links will not work in preview mode

Teknisk sett

Jan 31, 2019

Alt rundt oss blir påvirket av digitalisering på en eller annen måte. Det gjør også landbruket, og i Norge har Yara tatt initiativ til å spre det glade budskap om hva IT kan gjøre for produktene de selger. Ikke bare i Norge, men i alle de 165 landene de er representert i.

Ikke noe jorde er likt et annet. De har...


Jan 29, 2019

Uten det som kalles virtualisering hadde verden sett helt annerledes ut. Det vi opplever av tjenester på nettet fungerer ikke lenger som i gamle dager, da de kjørte på en prosessor i en server. I dag «tror» programvaren at den fremdeles gjør det, men i virkeligheten forholder den seg til nok et lag av programvare...


Jan 24, 2019

IoT, Cloud, Big Data, AI, maskinlæring og andre begreper som betegner moderne IT kan være vanskelig nok å få oversikt over. Men vi kommer til å få flere, og et av dem som er på vei inn er Edge – "kanten".

Det som skjer i Edge computing er det som ikke trenger å sendes til den sentrale nettskyen for å...


Jan 22, 2019

Ingen kan si hvor gammelt hjulet er, men Atle Timenes og hans medgründer har funnet opp en ny variant.

Det begynte med en ide om hvordan de kunne kombinere ideen om en kulepenn med et behov for å flytte gjenstander. Et lite løft, så kommer det ut et hjul i hvert hjørne på eksempelvis et bord eller en stol. Så...


Jan 17, 2019

For to år siden hadde selskapet Disruptive Technologies en ferdig utviklet sensorplattform. Mindre, og med mye lenger batterilevetid enn noen andre i verden. Den skulle bare produseres først. I enorme antall.

Det var enklere tenkt enn gjort. Etter ytterligere to år kom produksjonen i gang. Det har vært en tøff...