Preview Mode Links will not work in preview mode

Teknisk sett

May 16, 2019

Da Rolls Royce Marine ble solgt til Kongsberggruppen nylig, var det én avdeling de ikke ville kvitte seg med: De som driver med elektriske motorer. Rett og slett fordi flyindustrien står på terskelen til elektrifisering.

Nå skal Rolls Royce ansette mange nye ingeniører i Trondheim, som kan bli et teknologisenter...


May 9, 2019

Verden trenger en kjemisk energibærer som ikke slipper ut CO2, og det er hydrogen som peker seg ut. Det letteste grunnstoffet har egenskaper som gjør det godt egnet i mange sammenhenger. Det er lett å fremstille, og det kan lagre energi lenge.

Ofte har det blitt hevdet at det er en konflikt mellom energilagring i...


May 2, 2019

Håkon Haugli forlater NHO-systemet og Abelia for å overta rollen som toppsjef i Innovasjon Norge. Vi ønsker ham, og hans utrettelige teknologientusiasme, velkommen. Ikke minst fordi han brenner for nyskapning og gründerskap som Norge trenger etter tiår med oljedominans.

I dag snakker vi med den nye toppsjefen som...


Apr 26, 2019

I Drammen vil ildsjeler binde sammen området ved jernbanestasjonen med boligområdet på Konnerud, via markaområdet Haukås om ligger imellom. Den såkalte Haukåsbanen vil bli 3,5 km lang og frakte rundt 2000 passasjerer i timen hver vei, i gondoler minst 35 meter
over bakken. De skal gå med under et minutts...


Apr 25, 2019

Vi har vært i Førde og snakket med Trond Strømgren, som leder Ocean Hyway Cluster. De skal være et koblingspunkt mot alle som jobber med hydrogen som drivstoff. Målsetningen er klar: Norge skal bli en ledende nasjon for å realisere skip med nullutslipp.

Det burde være nok å henge fingrene i. I tillegg...